Gaustatoppen i 7000 fot

Gaustatoppen i 7000 fot

Søndag, var nok en dag hvor jeg hadde mulighet til å oppleve Norsk natur fra lufta.
Jeg og Rolf bestemte oss får å ta en tur. Vi hadde ikke noe konkret plan på hvor vi skulle, men etter en sjekk av værforholdene bestemte vi oss å ta en tur rundt Gaustatoppen.

Det som skulle være en kort, ca. 2 timers kort tur, ble til nesten 4 timers ren naturopplevelse.

Turen startet i Rakkestad, med avgang fra 33. Deretter pekte nesa rett mot Kongsberg og Gaustatoppen. Farris ga fort tillatelse til å klatre til 3000 fot før Horten og 6000fot mot Kongsberg.

Det gikk ikke så fort mot Gaustatoppen. Vi hadde Head Vind som ga oss mellom 89 og 95 knots i GS (Ground Speed). Vi passerte Gaustatoppen fra sør og svingte til høyre rund den. Etter dette bestemte vi oss til å ta turen til Dagali for noen landingsrunder.  Ville benytte muligheten til å ta tre stk. Touch & Go. Etter 1 time og 55 minutter var vi klare til å bytte pilot.

Etter at vi byttet, flydde Rolf mot Rakkestad. Vi tok av RWY 26 og tok høyresving mot Geilo. Vi bestemte oss til å følge Hallingdal nedover. På veien ned tok en S-sving over Nesbyen og deretter rettet nesa mot Gråfjell og Sigdal VOR. Passerte Krøderen og Vikersund, og etter noen minutter svingte til høyre mot Svelvik og Horten. Vi flydde rundt Rygge CTR via Lervik og Sarpsborg og etter 1 time og 45minutter var vi nede på Rakkestad.

Totalt flydde vi ca 3 timer og 40 minutter. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er nok til at man sitter med minne for livet og er erfaring rikere.

Jeg anbefaler alle til å ta med Pilot kollega og dra på tur. Dette lærer dere mye av.

Til dere som ikke har PPL.  Vil du også sitte med minne for livet? Ta kontakt med oss i Rygge Flyklubb. Vi realiserer drømmer!