God sommer!

God sommer til alle medlemmer av Rygge Flyklubb!

Fellesferien nærmer seg, med lav hvilepuls og hyggelige stunder. Det er bare å nyte dagene!

Samtidig er vi nå midt i flysesongen, og det er på tide å gjøre opp en status så langt i år for Rygge Flyklubb.

Det er mye å glede seg over. Skolevirksomheten har god fart, med rundt tyve elever på ulike stadier i utdanningen. Patrick Isdahl-Engh fløy sin første solo tur på onsdag 5. juli, og tre elever ventes å fly solo i nærmeste fremtid. Det er svært gledelig å se at nye piloter gror frem i klubben.

Privatflygingen har også hatt et fint oppsving i mai og juni, godt hjulpet av gode rabattordninger på klubbens nye arbeidshest LN-MTT. Vi håper at denne trenden fortsetter utover sommeren.
Som leder er jeg svært glad for å ha med meg et meget kompetent styre som helt sikkert vil tilføre klubben mye i tiden som kommer. Klubben har god økonomi, og er med dette godt rustet for videre vekst.

Et skår i gleden er at vi ennå ikke har lykkes med å få til en avtale om å fly fra Rygge, til tross for at det har vært vår hjemmebase i over femti år. Det gjenstår å få landet en avtale om leie av parkeringsplasser for våre fly. Dette har vi ikke klart å få til. Styret i Rygge Flyklubb vil, sammen med de øvrige GA-aktørene på
Rygge, fortsette arbeidet med å finne en løsning, men må innse at det tar lengre tid – og at arbeidet er langt mer krevende – enn hva vi først trodde.

Vi vil derfor ha primærbase på Rakkestad i sommer. Her vil LN-MTT være tilgjengelig til gunstige timepriser. Hvis du føler deg litt rusten, eller har behov for å bli kjent med Rakkestad fra lufta, står våre instruktører klare til å bli med deg opp. Eller du kan ta kontakt med noen erfarne piloter i klubben som kan være med en tur.

Klubbens flaggskip, LN-TFV, blir stående på Rygge for å være tilgjengelig for brannvakt. Det er stor skogbrannfare i Østfold, og prognosene indikerer ytterligere økning i skogbrann indeksen. LN-TFV fl
yr i juli daglige brannvakt runder på oppdrag fra Skogselskapet i Østfold.

Vi går en spennende høst i møte. Først og fremst håper vi på en avklaring i forhold til Rygge. Samtidig oppfordrer vi medlemmene til å bli med på klubbkvelder og på klubbturer. Den første klubbturen er til Læsø i august. Følg med på våre nettsider for mer informasjon!

Jeg, og styret i Rygge Flyklubb, ønsker dere alle en riktig god sommer!

Øyvind Holthe

Formann