Jan Harry har blitt pilot

Rygge Flyklubb gratulerer Jan Harry som nyeste pilot i rekkene i klubben.

Her er hans kort oppsummering av turen:

Så fikk jeg PPL

Jeg vet ikke helt hvordan det begynte. Kanskje var det da jeg var noen få måneder gammel og ble hentet av SAS-kapteinen på vei fra Oslo til København. Hele veien satt jeg på hans fang i cockpit på det som den gang var luftens Rolls-Royce, en Caravelle. Om det var da underbevisstheten bestemte seg for at «en dag skal også du sitte her» vet jeg ikke. Men det er meget mulig. For flyinterressen kan jeg aldri huske at kom. Den bare var der. Utallige ganger har jeg løpt til vinduene og sett opp når jeg har hørt flydur. Utallige ganger har jeg glemt det jeg har holdt på med bare for å få et glimt av det som så majestetisk har glidd over himmelen – og hver eneste gang jeg har hatt sjansen til å være med i fly eller i helikopter har jeg benyttet sjansen. Og nå kan jeg endelig fly når jeg selv vil. Når været er bra kan jeg på eget initiativ sette meg i bilen, kjøre til flyplassen og ta meg en tur. Det føles rart og underlig å ha kommet dit. Å ha landet ett av de store målene jeg har hatt. For det har alltid vært et mål og en drøm å selv ha sertifikatet. Med PPL i lomma er det også tid å tenke tilbake på de siste to årene. På den fantastiske mottakelsen jeg har fått i Rygge Flyklubb, på Martin Aas Osland som gjennom hele løpet hat vært min instruktør og som alltid har stilt opp og passet på å dra akkurat nok i stikka til at de første, følende, landingene ble brukbare – men ikke så bra at jeg tok dem for gitt. Takk Martin – du er en fantastisk instruktør som alltid har stilt opp og som alltid har støttet og hjulpet meg frem. Det er jeg utrolig takknemlig for. På mange måter føles det litt rart nå. Det er en underlig følelse å bare kunne booke fly og dra avgårde. Men jeg har tenkt å gjøre det ofte utover. Jeg skal på turer og jeg skal bruke sertifikatet. Jeg skal fly landingsrunder, dra avgårde og se Norge fra et perspektiv som er helt unikt. Og Martin, du er ikke kvitt meg, for jeg tror mye av nøkkelen til flyglede er å lære – og det har jeg tenkt til å lære mye mer fremover.